Bal AndrzejkowyDodano: 2019-11-23

Dania serwowane

1. Zupa cebulowa na białym winie z grzanką serową
2. Polędwiczka wieprzowa otulona szynką parmeńską na puree z dyni z marynowanym burakiem
3. Creme brulee

Dania gorące podawane w bufecie

1. Vichyssoise z ziołowymi grzankami
2. Kaczka wolno pieczona w pomarańczach z konfiturą z czerwonej cebuli i pieczonymi frytkami z selera
3. Ravioli ze szpinakiem w sosie kasztanowym z pieczoną dynią
4. Wołowina po burgundzku z francuskimi bagietkami
5. Dorsz z ratatouille oraz z alzackim plackiem z kiszonej kapusty

Przystawki podawane w bufecie

1. Quiche lorraine – placek lotaryński z boczkiem, serem, porem i jajami
2. Quiche roquefort ze szpinakiem i miksem serów francuskich
3. Terrina z łososia
4. Pasztet z wątróbki drobiowej z tartym jajkiem
5. Kompozycja serów francuskich podanych z owocami i orzechami
6. Rostbef wołowy marynowany w winie z rukolą
7. Sałatka nicejska
8. Sałatka z burakiem, kozim serem i szynką parmeńską
9. Melon zawijany w szynkę
10. Ślimaki po burgundzku

Stół wiejski

Stół z minideserami i ciastami własnego wypieku.